MJESEC HRVATSKE KNJIGE: Zahvalnost i ljubav kao glavni pokretači

352

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Dubrovačke knjižnice ugostile su Ivanu Plechinger u srijedu, 18. listopada, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Ova poznata glazbenica, televizijska i radijska voditeljica govorila je o svome životu, njegovim usponima i padovima opisanima u prvijencu „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“ te je održala i motivirajuće predavanje dubrovačkoj publici. Autorica daje dobra rješenja za osobni rast kroz vlastite primjere: otkriva kako biti otvoren prema ljudima i događajima, i kako – unatoč teškim životnim trenutcima i traumama – živjeti sada i ovdje u zahvalnosti i ljubavi, a ne u strahu. Knjiga je svojevrstan vodič prema boljem životu.

„Dvije osnovne emocije u životu su strah i ljubav. (…) Svo dobro ovoga svijeta dolazi iz zahvalnosti“ zaključuje Plechinger.

Osim gostovanja Ivane Plechinger, srijeda je u Dubrovačkim knjižnicama bila i u znaku radionice za djecu „Likovnica“. U Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad dubrovački mališani pokazali su svoju kreativnost.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *