IMAMO DOBITNIKA poklon paketa vinarije Black Island i vinarije Testament

418

Ovog prosinca na svojim blagdanskim stolovima uživajte u hrvatskim autohtonim sortama. U ovom divnom paketu naći ćete 2 bijela te 2 crvena vina –  Pošip Merga Victa i Pošip Dalmatian Dog vinarije Black Island Winery iz Smokvice na Korčuli, te Babić Testament i Babić Dalmatian Dog vinarije Testament iz Jadrtovca kraj Šibenika. Ove dvije vinarije su zapravo sestrinske tvrtke, a vlasnik je švedski financijski fond „Zhoda Investments“.

U Black Island vinariji proizvode dva brenda Pošipa – Merga Victa i The Dalmatian Dog. Oba vina su nastala kao spoj tradicije i suvremenih tehnologija i znanja. Svježa su i aromatična, a za njih su zaslužni enolozi Igor Radovanović i Nikola Mirošević.

Merga Victa je malo svježija varijanta pošipa, zlatno žute boje, srednjeg tijela i punog, uravnoteženog okusa. Merga Victa u prijevodu znači „put preko vode“, a referira se na smokviška polja bogata vodom, izrazito plodna i za vrijeme velikih suša kad pošip zadrži svoju bujnost. Pošip The Dalmatian Dog je bijelo vino bogatog mirisa s tradicionalnim karakteristikama agruma, koštunjičavog voća i mediteranskog bilja, što ga čini izvrsnim primjerkom za upoznavanje ove omiljene dalmatinske sorte.   

Vinarija Testament (ostavština, tradicija) pod palicom enologa Juraja Sladića proizvodi nekoliko vrsta vina od autohtonih sorti. U ovom paketu ćete naći dvije verzije Babića. Testament Babić krase gusta rubin crvena boja i arome zrelog crvenog voća, tamne čokolade i začina, s dobrom svježinom i moćnom strukturom. Dalmatian Dog Babić je vino žive rubin crvene boje, aroma višnje Maraske i začinskog bilja, izražene voćnosti, srednjeg tijela i skladnih kiselina.  

Premda ove dvije vinarije posluju tek 2 godine, na ovogodišnjim prestižnim svjetskim vinskim natjecanjima, Decanter i International Wine Competition osvojili su pregršt nagrada, a njihovi budući planovi su ambiciozni po pitanju rasta, rada i kvalitete. Uzdravlje!

Dobitnik u našem darivanju je FRAN GLASNOVIĆ, kojega bi zamolil da se javi na kontakt broj 095 385 0344 radi dogovora o preuzimanju nagrade.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *