IZDANO UPOZORENJE ZBOG VREMENA: Evo što čeka šire dubrovačko područje!

198

Nove kiše stižu u Hrvatsku nakon vrlo kratkog predaha poslije obilnih padalina i poplava. Već je jučer poslijepodne u nekim dijelovima zemlje počela padati kiša, a ona će se nastaviti još jače i danas.

Danas će se nastaviti promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni, osobito u zapadnim predjelima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Na Jadranu umjereno mjestimice i jako jugo te jugozapadnjak navečer i prema kraju dana okretat će na buru i sjeverozapadnjak, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura bit će od 8 do 13, na Jadranu 14 do 19, a najviša dnevna od 12 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 19 do 24 °C.

Zbog najave tako obilnih padalina, Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu zemlju, a upozorenje je za Istru, Gorski kotar, Liku, sjeverni Jadran te srednju i južnu Dalmaciju crveno, što znači da bi vremenski uvjeti na tim prostorima mogli biti izrazito opasni. Za dubrovačko područje je najavljena obilnija kiša praćena grmljavinskim pljuskovima

U Dalmaciji se razvrdravanje i prestanak oborina očekuje u četvrtak, dok bi u petak trebalo biti još nešto kiše, ali uz sunce. Subota bi u Dalmaciji trebala proći bez oborina, a one će se opet vratiti u nedjelju. Na sjevernom Jadranu bi bez kiše trebao proteći jedino četvrtak, a u Zagrebu četvrtak i petak.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *