IZVJEŠĆE CENTRA 112: Dvoje ozlijeđenih u sudaru te dva hitna medicinska leta

448

U sudaru dvaju vozila koji se zbio u petak oko 10 sati u Opuzenu, jedna osoba je zadobila teže tjelesne ozljede, te je helikopterom hitno upućena u OB Dubrovnik. Na intervenciju su upućene sve žurne službe, stoji u dnevnom izvješću Županijskog centra 112 Dubrovnik.

U izvješću za protekla 24 sata, Područni ured za zaštitu i spašavanje navodi kako je u 10.49 sati zaprimljen zahtjev Opće bolnice Dubrovnik za hitan prijevoz pacijenta do KBC Firule u Splitu. Nakon što su se stekli vremenski uvjeti za medicinski let, isti je realiziran helikopterom HRZ-a.Žuran poziv zbog prometne nesreće na D8 kod mjesta Slano zaprimljen je i u 15:52 sati. U nesreći u kojoj se auto prevrnulo na krov jedna je osoba ozlijeđena i upućena je u OB Dubrovnik, a o ovom događaju ŽC112 Dubrovnik odmah je izvijestio sve nadležne žurne službe. 

Zbog prve veće kiše koja pada na području cijele Dubrovačko-neretvanskoj županije ceste su mokre i skliske pa se vozači mole da prilagode vožnju uvjetima na cesti i da održavaju sigurnosni razmak tijekom vožnje. Posebno skrećemo pozornost vozačima u prometu da zbog kiše koja pada nakon dužeg sušnog vremena po cestama može biti većih ili manjih odrona, koje po dojavama na broj 112 službe za održavanje cesta odmah uklanjaju sa prometnica.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *