IZVRSNE VIJESTI! Postignuti značajni pomaci u rasporedu dolazaka brodova na kružnim putovanjima u sljedećoj sezoni!

383

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić održali su danas radni sastanak s ravnateljem Lučke uprave Dubrovnik Blažom Pezom i članovima Upravnog vijeća na kojem se razgovaralo o rasporedu dolazaka brodova na kružnim putovanjima u sezoni 2018. godine.

Ravnatelj Pezo ovom prilikom izvijestio je gradonačelnika i Upravno vijeće o rezultatima kontinuiranih napora Lučke uprave usmjerenih prema disperziji termina dolazaka brodova unutar dana. Naime, već je za iduću sezonu postignut opipljiv napredak u odnosu na situaciju kakvoj smo svjedočili prethodnih godina, a isti je posve usklađen sa stavovima Grada Dubrovnika o očuvanju jedinstvene dubrovačke baštine uz istodobno podizanje kvalitete ukupnog turističkog proizvoda destinacije i zadovoljstva svih gostiju.

Postignutim rasporedom u velikoj se mjeri izbjegavaju istovremeni dolasci i odlasci brodova, a čime  se onemogućuje i prelazak utvrđenog broja od 4000 gostiju s brodova na kružnim putovanjima koji povijesnu jezgru grada posjećuju u istom terminu.

Istaknuto je tako kako je u cijeloj sezoni tek pet dana kad će u Dubrovnik doći više brodova čiji će se termini uplovljavanja preklapati, no koordinacijom aktivnosti nadležnih službi u tim danima primjenjivat će se uspostavljene mjere koje su i ove godine dale željene rezultate.

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo ovim pozitivnim trendovima te podsjetio kao će Grad Dubrovnik i svi uključeni partneri nastaviti  raditi na iznalasku optimalnih rješenja za 2019. godinu, a čemu će značajan obol dati stručna radna grupa formirana u suradnji s krovnim udruženjem cruise industrije Cruise Lines International Association (CLIA).
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *