Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg izdanja Festivala Orsula dolazi u Dubrovnik

342

Najveća zvijezda ovogodišnjeg izdanja Festivala Orsula, Keziah Jones u subotu 29. srpnja nastupit će u Parku Orsula. Poznat po svom karakterističnom stilu tkz. “blufunku’’ mješavini bluesa, funka i soula koji je ustvari mješavina rodne Afrike, Londona i Pariza, Jones garantira odličan provod.

Kao svoje uzore ističe Fela Kutija, Miles Davisa i Jimi Hendrixa. Na Orsulu dolazi u pratnji novog benda, a svojom neobičnom tehnikom sviranja, pjevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr.”Lose all time, love your mind, free your soul!” riječi su njegove pjesme “Free Your Soul”.

Kroz svoju glazbu želi predstaviti suvremenost post- kolonijalne Afrike te povezati glazbu sjeverne i južne polutke.Keziah je i borac za ljudska prava, a njegova glazba dokaz je kako je afrička kultura stvarnost te je daleko od slika kako je vidi zapadni svijet.Predgrupa su Igor Vince & His Drum, Brass And KeysAtraktivna mješavina afrobita, soula, latino i rege muzike. U svom izrazu bend kombinira strastvene ritmove cijelog svijeta, a ta kombinacija dovodi slušaoca do spontane potrebe za pokretom i plesom. Igor Vins je studirao glazbu u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj i Njemačkoj . Kao talentirani perkusionista i multiinstrumentalista nastupao je i išao na turneje s nekima od najvećih imena svjetske glazbe danas, kao što su: Femi Kuti, Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Dean Bowman i Cheikh Lo.Ulaznice, za Keziah Jones stoji 220 kuna. A ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta.

AUTOBUS

Na dan koncerta Keziah Jones, 29.7. 2017. prometovat će posebna linija autobusa prema amfiteatru Orsula. Autobusi JP Libertas će voziti od 20 do 22 sata, svako 20 minuta, a zaustavljat će se na sljedećim stanicama:  Grawe zgrada (konoba Fortuna), Benzinska postaja Pod Dubom, I. Glavica (kraj škole) i Žičara. Autobus će biti posebno obilježen plakatima Orsule, a prijevoz je za sve posjetitelja koncerta besplatan.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *