KNJIŽEVNA VEČER U DOMINIKANSKOJ CRKVI U GRUŽU: Pjesme s. Blaženke Rudić

218

Književna večer pod nazivom „Pjesme s. Blaženke Rudić“ održat će se u petak, 15. rujna iza večernje mise, u 20 sati, u dominikanskoj crkvi u Gružu. Na večeri će biti predstavljena poezija koju ova redovnica dominikanka godinama piše i objavljuje. Pjesme će predstaviti profesor Ivan Fabris, a moderatorica večeri bit će profesorica Mirjana Žeravica.

U sklopu večeri nastupit će “Linđovo blago” s Bunjevačkim kolom i župni zbor Župe sv. Križa pod ravnanjem prof. Marije Brčić. Književnu večer organiziraju Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke Biskupije i Župa sv. Križa.  Dominikanka s. Blaženka Rudić je bačka hrvatska književnica, koja živi u dominikanskom samostanu u Korčuli a na korčulanskoj župi djeluje kao orguljašica i katehistica.  Svojim djelima je ušla u antologiju poezije nacionalnih manjina u Srbiji „Trajnik“, pjesme su joj također u zbornicima pjesništva literarne sekcije KUD-a “Rešetari” i hrvatskih pjesnika u iseljeništvu „Raspleteni snovi“ iz 2000. i „Cvjetovi i sjene“ iz 2001., zatim u antologiji „Krist u hrvatskom pjesništvu: od Jurja Šižgorića do naših dana: antologija duhovne poezije“.

 Pjesme joj odlikuje jednostavnost izraza i pune su toplih sjećanja na zavičaj, a nek su i uglazbljene. Izdala je dvije samostalne zbirke pjesama: „Dragocjena blizina“ (2001.), „Povratak iskonu“ (2016.), knjigu meditacija „Svjetlost u ravnici“ (2001.), a napisala je i slikovnicu „Pastirica i ruže – Miris svetosti blažene Ozane Kotorske“. Jedna je od suvoditeljica vjerske emisije na Radio Korčuli.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *