Lastovo otok glazbe 2020: Bogati zabavni sadržaj na jedinstvenoj lokaciji

449

Festival LAstovo.OTOKGLAZBE.2020. u organizaciji udruge LA!UVO! održat će se od 12. do 16. kolovoza u uvali Sv. Mihovila, ali u nešto drugačijem, COVID-19 izdanju .Uz smanjeni broj izvođača ove godine će osim koncerata i nastupa DJ-apublika uživati u filmu,izvedbenoj umjetnosti, glazbenoj edukaciji i live nastupima na različitim lastovskim lokacijama.

– Iako je koronavirus poremetio planove, ne samo nama već i cijeloj event industriji, odlučili smo se prilagoditi i za manji broj posjetitelja osigurati jednako dobru zabavu, edukaciju i relaksaciju kakvu samo Lastovo može pružiti, kazali su iz udruge LA!UVO!.

Zagrijavanje za festival počinje već 12. kolovoza uz DJ setove već dobro poznatog DJ-aD-Gree. Dan kasnije, festival će službeno otvoriti cirkuski kolektiv Madame Gauc s predstavom Fil koja će se održati u naselju Lastovo zahvaljujući udruzi Dobre Dobričević te kolektivu ROOM100. Nakon izvedbe program se nastavlja u uvali Mihajla s glazbenim programom i DJ setovima.

U petak, 14. kolovoza, u suradnji s Kinom Mediteran na zidu stare uljare u uvali Mihajla prikazat će se film glazbene tematike, nakon čega će koncert održati beogradski bend StrayDogg.

Subota je rezervirana za koncert zagrebačkog benda Mary May, a do kraja večeri prisutne će zabaviti i rasplesati DJ setovi.

Posljednji dan festivala održat će se turnir u odbojci na pijesku, a ove godine je uveden i prateći program.„sluSHaj&guSHtaj“ naziv je live nastupa koji će se održati na različitim mikrolokacijama uz bendove Stray Dogg i Mary May, čiji je cilj povećanje vidljivosti raznih lokacija otoka, ali i promocija Lastova kao otoka glazbe.

Od ostalih aktivnosti ponovit će se akcija čišćenja uvala u suradnji s Parkom prirode Lastovsko otočje, a udruga Nešto za tebe pripremit će dnevni kulturni sadržaj kroz različite interdisciplinarne forme. Za ljubitelje glazbe, saksofonist Marin Živković održat će radionice glazbene improvizacije, a raspored svih radionica i live nastupa biti će objavljen početkom festivala.

Ove godine neće biti organiziran smještaj ufestivalskom kampu, a cijena ulaznica će biti objavljena uskoro na službenim stranicama LAstovo.OTOKGLAZBE.

IZVOR: morski.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *