Maro Kristić otkrio je kako se snalazi na novom radnom mjestu

580

Za Dubrovnik Insider Maro Kristić kazao je kako je sada na poziciji stručnog suradnika u Odjelu za razvoj poduzeća Čistoća Dubrovnik.

– Počeo sam s radom prije dva tjedna, upoznajem se s poslom kojeg zaista ima mnogo. Što se tiče radnog okruženja oko mene su sve uglavnom mladi i perspektivni ljudi.

Kristić je dodao kako je upravo krenula nova uredba o gospodarenju otpadom, ali kako je još mnogo projekata koje treba realizirati.

– Uskoro će se konačno završiti sanacija Grabovice, dotad treba raditi na projektima koji će osigurati što veću stopu odvajanja otpada kako bi troškovi poslije bili što manji za kućanstva, a stupanj zaštite okoliša što veći. 

Što se tiče ovlasti, ističe kako nema rukovodeće ovlasti već radi na projektima poputplaniranog razvoj projekta sortirnice suhih reciklata u postrojenju Čistoće i slično.

– Zalagat ću se definitivno za pitanje rješavanje sortirnice kao i projekte koji će osigurati veći stupanj odvajanja otpada. Upravo se čeka na sredstva iz EU fondova čime bi se krenulo s projektnom dokumentacijom sortirnice.

Kristić je u Županijsku skupštinu nakon svibanjskih lokalnih izbora, ušao s liste Mosta nezavisnih lista te je stavio svoj vijećnički mandat u mirovanje. Umjesto njega u Skupštinu je ušao Ivica Dajak.

– Trenutno ne mislim ulaziti u Županijsku skupštinu s obzirom na to da sam u tom trenutku bio zaposlenik Županije pa nisam ni mogao biti vijećnik Skupštine jer bih bio u sukobu interesa. Tako da sam morao staviti mandat u mirovanje, ali Dajak me zamijenio i vjerojatno će tako biti i u buduće. Još ću vidjeti što i kako po pitanju tog mandata, ali gradski vijećnik ostajem – zaključuje Maro Kristić.

Kristić je karijeru je započeo u HSS-u te je 2010. postao pročelnik Upravnog odjela za turizam, more i poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon HSS-a prelazi u Laburiste koje je brzo napustio te na izvanrednim izborima u Dubrovniku 2015. Kristić izlazi sa svojom nezavisnom listom. Te godine ulazi u Sabor kao MOST-ov zastupnik. Na posao u Županiji se vratio nakon lokalnih izbora. 

Nedavno se htio zaposliti u Luci Dubrovnik, međutim, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je odluku kako ‘dužnosnik Maro Kristić, zastupnik u Hrvatskom saboru do 11. svibnja 2017. godine, ne može do 11. svibnja 2018. biti članom uprava ili nadzornih odbora trgovačkih društava pa tako niti članom Uprave trgovačkog društva Luka Dubrovnik d.o.o.’

Tom prilikom Kristić je istaknuo da je kao i svaki odgovorni dužnosnik koji je obnašao dužnost, u ovom slučaju zastupnika u Hrvatskom saboru, tražio mišljenje Povjerenstva u vezi mogućeg zaposlenja i sudjelovanja u natječaju kada se otvori mjesto u Luci Dubrovnik, odnosno hoće li doći do mogućeg sukoba interesa.

– U principu, ako se Zakon ne promijeni, ja tek od svibnja iduće godine mogu biti na rukovodećoj poziciji bilo kakvog trgovačkog društva, neovisno bilo ono u vlasništvu Grada, jedinice lokalne samouprave ili privatnog trgovačkog društva – izjavio je tada Kristić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *