Ministar Butković jasan: Gradnja Pelješkog mosta kreće na jesen!

323

– Radovi na Pelješkom mostu kreću na jesen, stojim iza toga. Nema nikakve pravne prepreke ni bilo koje druge da se taj projekt ne bi nastavio – kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ZL Dubrovnik gdje je nazočio potpisivanju ugovora o radovima na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke.

 

Butković je ponovio kako Hrvatska gradi Pelješki most na svom teritoriju koji je udaljen 500 metara od crte razgraničenja s BiH.

– Mi smo potvrdili to da susjedna BiH ima pravo na neškodljiv prolaz našim morskim prometom, usuglašavali smo prije desetak godina tehničke karakteristike mosta i upravo je bosanska strana tražila da visina mosta bude 55 metara, a širina plovnog puta 200 metara. Mi smo to prihvatili i potpisali te ugradili u projekt. Nakon 15. rujna, kad završava natječaj, treba predati ponude, pregledat će se dokumentacije i donijeti odluka u odabiru izvođača. Ako ne bude žalbi, gradnja Pelješkog mosta kreće – naglasio je Butković.

Što se tiče brze ceste do Zračne luke Dubrovnik, ministar je kazao kako Hrvatske ceste rade dokumentaciju, te da je u pripremi ugovaranje studije.

– Radi se o jednom od bitnijih infrastrukturnih projekata uz Stobreč, Omiš i Split. Taj dio  nam je definitivno ostao kao najveći prometni problem kad govorimo o gužvama i protočnosti posebno tijekom ljetne sezone – zaključio je ministar Oleg Butković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *