SREĐUJE SE UZLETNO-SLETNA STAZA IZ 1962.! U ZL Dubrovnik svečano potpisan ugovor vrijedan više od milijardu kuna

497

U Zračnoj luci Dubrovnik danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik, vrijedan skoro 900 milijuna kuna bez PDV-a. Ugovor je potpisan sa Zajednicom ponuditelja koju čine Poduzeće za ceste Split d.d., Strabag AG i Elektrocentar Petek d.o.o., a događaju su nazočili i hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državna tajnica iz ministarstva regionalnog razvoja Spomenka Đurić, saborska zastupnica Sanja Putica, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, zamjenica župana Žaklina Marević i zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić.

 

Ministar Butković podsjetio je kako je u travnju potpisan ugovor o bespovratnim sredstvima upravo za tu drugu fazu kojom danas svjedočimo.

– Potpisivanje ovog ugovora danas je ulaz u posljednju fazu. Nadamo se kako će konačno ZL Dubrovnik kroz dvije godine završiti ovaj uspješni projekt koji približava Dubrovnik i Hrvatsku  bliže Europi, time i svijetu – istaknuo je Butković.

Direktor ZL Dubrovnik Roko Tolić najavio je velike poslove koje Zračna luka započinje čim prestane intenzivan ljetni red letenja.

– Uzletno sletna staza je izgrađena 1962. godine i ozbiljna oštećenja pretrpjela je upravo u Domovinskom ratu. Nije bila ozbiljnije sanirana i ovo je sad trenutak da kroz fondove napravimo ovaj važni zadatak. Osim toga, gradit će se i nove parkirne pozicije kao i novo gorivno postrojenje prve takve vrste u Hrvatskoj, nova Upravna zgrada za menadžment te niz potprojekata iz segmenta sigurnosti i zaštite zračnog prometa i ekologije – rekao je Tolić, dodavši kako je ovo potpisivanje ugovora jedan veliki projekt, za koji se nada da će biti završen u vremenskim okvirima.

Navedeni ugovor ukupne vrijednosti 899.998.028,02 kuna  realizirat će se u sklopu projekta ‘Razvoj zračne luke Dubrovnik’, te će biti financiran putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *