Nastavljene aktivnosti na komasaciji Konavoskog polja; održan sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda i Općine Konavle

693

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo održali su radni sastanak na temu nastavka aktivnosti u svrhu komasacije Konavoskog polja, a sastanku su nazočili načelnik Općine Konavle Božo Lasić, voditelj nacionalne jedinice za provedbu navodnjavnja Marinko Galiot i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić.

Današnjim sastankom i očevidom kroz samo Konavosko polje, s predstavnikom Hrvatskih voda kao nositeljem projekta navodnjavanja ovog područja, nastavljene su aktivnosti u svrhu stavljanja polja u gospodarsku namjenu.

Naime, kako je utvrđen razvojnim strategijama Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Konavle te slijedom ranije utvrđenim hodogramom aktivnosti, Konavosko polje predstavlja iznimni gospodarski poljoprivredni resurs za područje Općine Konavle i Dubrovačko – neretvanske županije. Današnjim obilaskom polja u svrhu izrade plana navodnjavanja polja koje provode Hrvatske vode odredit će se značajne infrastrukturne smjernice važne za revitalizaciju polja i njegovu osnovnu namjenu. Ranije utvrđenim hodogramom aktivnosti određen je obuhvat Konavoskog polja koji će biti predmet komasacije. Provedbom komasacije odijelit će se državno od privatnog zemljišta te će jedno i drugo biti opremljeno cestovnom infrastrukturom te sustavom navodnjavanja.

Uz sudjelovanje Hrvatskih voda te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Konavle nastavit će s ovim složenim postupcima u svrhu što skorijeg stavljanja polja u funkciju njegove osnovne namjene s obzirom da isto ima gospodarski, razvojni, demografski i turistički značaj.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *