NE DAMO IM NOVIH TRI MILIJARDE KUNA: Ovdje potpišete peticiju protiv novih poreza

190

Udruga poreznih obveznika “Lipa” poziva građane da izraze svoje protivljenje uvođenju najavljenih poreza na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete potpisivanjem online peticije.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Podsjetimo, javnost je jučer burno reagirala na Kujundžićevu najavu uvođenju poreza na mobitele, kao i na Marićevu najavu poreza na automobile starije od deset godina, koju je Ministarstvo demantiralo isti dan.

“Nakon uspješne peticije i zaustavljanja poreza na nekretnine, pozivamo građane da odlučnom reakcijom pokažemo da su porezni obveznici PROTIV uvođenja novih poreza i podizanja ionako previsokog poreznog opterećenja. Dodatnih tisuću kuna godišnje, uvođenje ovih četiriju nameta predstavljalo bi novi snažan udar na standard građana jer bi se na taj način iz džepa poreznih obveznika izbio desetak puta veći iznos od onoga što bi morali dodatno platiti kroz uvođenje predloženog, ali odbačenog poreza na nekretnine.

U prosjeku, svakog punoljetnog građanina Hrvatske, već preopterećenog porezima, ovi će nameti stajati dodatnih tisuću kuna godišnje.Podsjećamo, nagomilani dugovi u sustavu zdravstva rezultat su neprovođenja reformi na koje su se obavezale sve hrvatske vlade, uključujući i sadašnju, te se daljnjim odgađanjem reformi samo produbljuju gubitci u sustavu.Pozivamo Vladu da odustane od uvođenja navedenih novih poreza i okrene se smanjivanju rashodne strane proračuna, odnosno provođenju reformi i poreznom rasterećenju građana”, piše u priopćenju.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *