NE PROPUSTITE: Recital vrhunskih glazbenika u Kneževu dvoru

381

Koncerti u Kneževu dvoru, u sklopu glazbenog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara, nastavljaju se recitalom vrhunskih glazbenika dobro poznatih festivalskoj publici, violista Aleksandra Miloševa i pijanista Lovre Pogorelića, koji će se održati u četvrtak, 20. srpnja s početkom u 21.30 sati. 

Spoj viole i glasovira rjeđe se susreće u koncertnim dvoranama nego spoj glasovira i violine pa je ovo izvrsna prigoda za festivalsku publiku koja će moći uživati upravo u zvuku tih dvaju instrumenata. Vrsni duo Milošev i Pogorelić na koncertu u Dvoru izvest će Sonatu za violu i klavir Dmitrija Šostakoviča i Sonatu za violinu i klavir u A-duru Césara Francka u transkripciji za violu. 

Aleksandar Milošev glazbenik je širokih stilskih interesa. Kao zahtjevan komorni glazbenik, Aleksandar je član gudačkog Kvarteta Tartini te Zagrebačkih solista, ali i vođa dionica viola Slovenske filharmonije, a istu poziciju je obnašao i u Münchenskoj te Londonskoj filharmoniji. Od svoje sedamnaeste godine Lovro Pogorelić redovito koncertira širom svijeta. Solistički ili s orkestrom, ostvaruje pijanističke kreacije uvjerljive snage i nepobitne individualnosti. Kritičari ga nazivaju majstorom za klavirom, izdvajajući tehniku koja mu dopušta da ispuni prostor zvučnim bojama te sposobnost da se koncentrira i fokusira na način koji opčinjava slušatelja. Izvanredni je profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je odlikovan Prešernovom nagradom, najvišom slovenskom nagradom za umjetnička postignuća.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *