Novi Lerov program za najmlađe ‘Mlin na dnu mora’ Jasne Held

441

Studentski teatar Lero i ove sezone nastavlja s programima pripovjedanja bajka za najmlađe i njihove roditelje. Izvedba Mlin na dnu mora nudi izbor bajki koje će kazivati istaknuta pripovjedačica bajka i dugodišnja Lerova glumica Jasna Held. Izbor bajki Mlin na dnu mora, nastavak je programskog ciklusa pripovjedanja bajki Jasne Held i Studentskog teatra Lero koji traje uspješno već nekoliko godina. Do sada su odigrane izvedbe za najmlađe: Bus ruzmarina, Zlatna jabuka, Čupoglava i Libro sv. Vlaha. Mlin na dnu mora nastavak  je programa posebnog Lerovog  izvedbenog ciklusa namjenjenog djeci i mladima, projekta kojim želi u Dubrovniku uvesti, do sada, rijetku praksu umijeća i vještina pričanja bajki za djecu ali i njihove roditelje.

Jasna Held nastupit će premijerno s programom Mlin na dnu mora u subotu, 23. rujna 2017. u 10 sati u Teatru Lero u desetoj lađi u Lazaretima. Cijena ulaznice, koja se može kupiiti pola sata prije početka izvedbe, je 10 kuna.

Pripovijeda: Jasna Held / Izbor: Jasna Held / Scenografija, svjetlo, ton: Mato Brnjić / Organizacija: Ksenija Medović / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj (2004.), zatim je imala seriju nastupa u Njemačkoj i Austriji (2005.), na festivalima pripovijedanja bajki i priča u Njemačkoj i Velikoj Britaniji : Im Fluss Der Worte, Beyond The Border, Zwischen-Zeiten (2005.), Švicarskoj (2006.), turneji po Velikoj Britaniji i na Festivalima At The Edge (2006., 2011.),  Zwischen-Zeiten u Njemačkj (2006.). Nastupila je u Berlinu zatim u Innsbrucku i Salzburgu (2007.) i Beču (2008.). Na svim nastupima u Europskim zemljama pripovijedala je tradicionalne priče i bajke odraslima na engleskom jeziku. Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača izvan Velike Britanije.  Od 2005. do 2008. nastupala je s lutkarskim  autorskim predstavama uprizorujuću narodne bajke i priča.  Pripovjedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se 2008. na BOK Festivalu u Bjelovaru, Legendfestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine.  Od 2007. članica je HCDO-a (Hrvatskog centra za dramski odgoj). U Zagrebu je održala radionice/seminare odgajateljima, nastavnicima i članovima HCDO-a. Od 2008. sudjeluje u projektima Agencije za odgoj i obrazovanje s programom Pripovijedanje bajki i priča a 2013. održala je ciklus pripovijedanja u pilot projektu Ministarstva kulture RH Ruksak pun kulture. Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada je sudjelovala u dvadesetak Lerovih predstava, raznih projekata i drugih programa.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *