Održan 8. Forum obiteljskog smještaja Korisni savjeti za sve iznajmljivače

443

U suradnji Turističke zajednice grada Dubrovnika i HGK-Županijske komore Dubrovnik te Grada Dubrovnika, održan je osmi po redu Forum obiteljskog smještaja koji se održao online na platformi Zoom u petak, 26. veljače. 

Forum je otvorila direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić koja se osvrnula na prethodnu kriznu godinu, ali i istaknula optimizam za nadolazeće razdoblje. Osim navedenih raznih aktivnosti koje se trenutno provode ili čekaju na svoje plasiranje na određena tržišta , kao i stalne promocije i pozicioniranje Dubrovnika kao destinacije za odmor u nadolazećoj sezoni, direktorica Hrnić istaknula je važnost i značaj povezanosti Dubrovnika avio linijama.

Gradonačelnik Mato Franković, ujedno i predsjednik TZGD-a, uvodno je pozdravio sve sudionike Foruma i također izrazio pozitivan stav o nadolazećoj sezoni te spomenuo kako u budućnosti moramo biti spremni na nove izazove. Eta Lović, koordinatorica za statistiku i  boravišnu pristojbu pojasnila je i približila svim iznajmljivačima najnovije izmjene Zakona te poručila korisnicima sustava za prijavu eVisitor da prate sve obavijesti koje se redovito ažuriraju putem tih kanala, kao i mrežnih stranica TZGD-a kako bi o svemu bili pravovremeno informirani.

Na Forum se uključila i Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK, koja je pozdravila ovakav događaj, koji osim što služi za informiranje služi i za međusobno povezivanje. Također je istaknula važnost povezanosti Dubrovnika te mogućnost testiranja na aerodromima. Iz Službe za gospodarstvo Dubrovačko neretvanske županije, obveze iznajmljivača u svezi Zakona o ugostiteljstvu predstavila je voditeljica Stane Đivanović, a  predsjednica Županijske komore Dubrovnik, Nikolina Trojić, osvrnula se na različite cikluse koji su se događali u turizmu od 2019. godine do danas, načinu pozicioniranja Dubrovnika te važnosti individualnog marketinga i promocije destinacije od strane svakog dionika u turizmu.

U ime Zračne luke Dubrovnik, na Forumu je prisustvovao i direktor komercijalnih poslova ZLD, Ivan Maslač, koji je rekao nešto više o najavama letova za ljetnu sezonu, ali istaknuo je i sklonost  promjenama te kako se intenzivniji zračni promet očekuje sredinom lipnja.  Kao jednu od tema spomenuo je i PCR testiranje, koje kao takvo za sada nije moguće na aerodromu. Nino Dubretić, predsjednik sekcije Zajednice obiteljskog smještaja HGK regija Dalmacija Dubrovnik, osvrnuo se na iznos paušalnog poreza i boravišne pristojbe, moratorija te likvidnosti iznajmljivača.  

Zbog velikog odaziva i broja gledatelja, cijeli Forum možete pogledati ovdje, a ukoliko imate pitanja, možete ih postaviti putem emaila na adresu info@tzdubrovnik.hr, nakon čega će se najčešće postavljena pitanja odgovoriti i objaviti na stranici TZGD-a. 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *