Otvoreno pismo stanovnika Zlatnog potoka i Svetog Jakova: Naša naselja se dugi niz godina sustavno zapuštaju

326

Stanovnici Zlatnog potoka i Svetog Jakova uputili su otvoreno pismo gradonačelniku Matu Frankoviću u kojem između ostalog ‘izražavaju negodovanje’ zbog garažnog prostora koji je bio predviđen u obuhvatu DPU-a Belvedere, objašnjavajući kako se stekao dojam kako od investitora traže izgradnju garaže’ što je neistina jer kao Građani Grada Dubrovnika i porezni obveznici očekuju da  Grad u kojem žive riješi njihove probleme, a ne investitor’, te napominju kako protiv izgradnje hotela ‘nemaju ništa protiv’.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

Nakon javne rasprave o ukidanju trenutno važećeg DPU-a Belvedere i izmjena PPUG-a u GUP-a, a na kojoj smo mi stanovnici Zlatnog potoka i Svetog Jakova aktivno sudjelovali, postalo je jasno da se realizacija garažnog prostora koji je bio predviđen u obuhvatu DPU-a, a kao javni interes za nas građane, neće ostvariti…

Budući je već poznato, naša naselja Zlatni potok i Sveti Jakov se kroz već dugi niz godina  sustavno zapuštaju i pretvaraju u geto na samo petnaest minuta hoda od centra našeg prelijepog Grada.  Mi stanovnici  naselja a samim tim i građani Grada nemamo nikakvu infrastrukturu koja je potrebna za normalan život u Gradu 21. stoljeća a vjerujte nam, prelijepi pogled ne olakšava nam sadašnju situaciju.

Zbog toga smo vrlo nezadovoljni, jer osjećamo se nepravedno zapostavljeni i zbog tih činjenica, gospodine gradonačelniče, izražavamo krajnje negodovanje!

Naime nakon javne rasprave o ukidanju trenutno važećeg DPU-a Belvedere i izmjena PPUG-a u GUP-a, a na kojoj smo mi stanovnici navedenih naselja aktivno i u velikom broju sudjelovali, postalo je jasno da se realizacija garažnog prostora koji je bio predviđen u obuhvatu DPU-a, a kao javni interes za nas građane, neće ostvariti.

Nažalost, na javnoj raspravi stekao se dojam da se Vi  gospodine gradonačelniče ne borite uopće za interese nas Građana, a da puno lakše prihvaćate interese privatnog investitora. Stoga  je  ovo još jedan razlog zbog kojeg smo pokrenuli peticiju koju je dosad potpisalo 200 ljudi, a kojom tražimo hitno rješavanje parkirnih mjesta u naselju Zlatni potok.

Budući  smo prije tri mjeseca uredno, preko protokola Grada, zatražili razgovor s vama a nikakav odgovor još uvijek nismo dobili, na javnoj raspravi iskristalizirao se i naš stav: mi tražimo da se naš parkirni prostor riješi i to prije realizacije projekta turističkog naselja Belvedere. Ne želimo da ovaj projekt krene s realizacijom, a da ne znamo jasno i precizno rješenje za naš problem!  

Ovo tražimo iz vrlo opravdanih razloga, naime, DPU je predviđao javnu garažu u granicama obuhvata kao naš, javni interes, a sada se to želi ukinuti.

Nadalje, a kako je jedan medij prenio, stekao se dojam kako mi od investitora tražimo izgradnju garaže što je naravno neistina jer mi kao Građani Grada Dubrovnika i porezni obveznici očekujemo da nam Grad u kojem živimo  riješi naše probleme, a ne investitor. Još jednom napominjemo kako protiv izgradnje hotela nemamo ništa protiv.

Osim pitanja garaže i trgovine u našem naselju, izuzetno smo zainteresirani za pitanje puta Vlaha Bukovca jer smatramo da je ovaj put od velikog interesa za nas  koji živimo na ovom predjelu. I po ovom pitanju očekujemo Vaš maksimalni angažman u korist nas Građana ovoga Grada.

Ovim javnim pismom  ponovno tražimo hitan sastanak s Vama gdje ćemo Vas pobliže upoznati sa svim našim problemima, jer garaža, trgovina i put Vlaha Bukovca nisu svi naši problemi a vjerujte da ih ima još podosta a mišljenja smo da da se moraju hitno riješiti. Inzistirat ćemo na njihovoj realizaciji, a mi ćemo se veoma angažirano i konstruktivno uključiti u svaku raspravu važnu za budućnost i razvoj Grada, te povećanje kvalitete života nas građana.

S poštovanjem

Stanovnici naselja Zlatni potok i Sveti Jakov

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *