ZIMSKI FESTIVAL: Ususret Božićnom koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra

432

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnjanjem dirigenata Đela Jusića i Mark Tarduea te mnogim brojim gostima u petak 22.prosinca priređuju svim Dubrovkinjama, Dubrovčanima i brojim posjetiteljima Božićni koncert u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

-Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenata Đela Jusića i Mark Tarduea koji dolazi iz Kanade uz našeg tenora Stijepa Gleđa Markosa, Đani Stipaničeva, sopranisticu Mariju Kuhar Šošu i Maju Grgić. Uz mladi Dapal band Osnovne škole Lapad imat ćemo i tri obljetničke kape, a to su kapa Kaše, Subrenum i Ragusa – kazao je Damir Milat, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra te nastavio: 

-Dobro je surađivati, mi pokazujemo na svoj način grad i glazbu, ali i općenito sve možemo razvijati ne isključivošću već ljubavlju prema gradu, suradnjom i boljim planiranjem budućnosti. Suradnja i ljubav su potrebni svima, dođite i podržite nas na Božićnom koncertu-kazao je.

Skladbe koje su orkestar i izvođaći pripremili za dubrovačku publiku, svima su dobro znane, pa će se tako na programu naći poznate domaće božićne pjesme poput Bijeli Božić, Božić u Gradu, Kolenda iz Rijeke dubrovačke , zatim Ave Maria, Tiha Noć, Radujte se narodi, Narodi nam se Kralj nebeski, ali i obrade popularnih zvukova Merry Christmas Everyone, Santa Baby, Hallelujah i brojne druge.

-Veselimo se ovoj večeri,  dakle cijeli tim koji je radio na pripremi ovog božićnog koncerta. Ovo je prvi put da smo nastojili objediniti veći korpus izvođaća naše ustanove koje djeluju u kulturi kako bismo našim sugrađanima ponudili jedan  lijepi sadržaj. Nadamo se da ćemo svi uživat i- kazala je dogradonačelnica Jelka Tepšić.

Ulaznice po cijenama od 50 i 70 kuna dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra(Slanica-Revelin) od 09 do 14 sati te u Luži, središnjem informativnom centru Dubrovačkog zimskog festivala. Broj telefona DSO-a za informacije i rezervacije je 417-110.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *