Seminar studentskih radija Hear me 2017! 10 godina postojanja UNIDU radija

56

Studentski radio UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku ove je godine domaćin 15. Međunarodnog seminara studentskih radija – HEAR ME. Sudjeluje50-ak studenta iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine iCrne Gore. Seminar će se održati 19. i 20. prosinca 2017. u zgradi sveučilišnog Kampusa. Tih dana UNIDU radio obilježava deset godina rada pa će dubrovački studenti rođendan proslaviti s kolegama iz regije.

Uz domaćine s UNIDUradija sudjelovat će predstavnici sa studentskih radija: Radio Student iz Zagreba, Radio Pressedan iz Koprivnice, Radio Sova iz Rijeke, Radio UNIOS i Brtva glave iz Osijeka, Radio Kampus iz Splita, Radio Študent iz Ljubljane, Radio Krš iz Podgorice, Radio Treći iAbrašRadio iz Mostara.

Otvorenje seminara bit će u utorak u 10 sati u amfiteatru sveučilišnog Kampusa. Oba radna dana, u podne, održat će se paneli na kojima će govoriti nastavnici s Odjela za komunikologiju i bivši studenti. Tema prvog panela je Politika na studentskom radiju – izbor ili odgovornost?, a drugoga Studentski radio u digitalnom društvu. U srijedu će se održati i okrugli stol, kao zaključak seminara i rasprava o daljnjoj suradnji studentskih radija iz regije.

Kao i predavanja, večernji je program otvoren za sve, iu znaku je proslave desetog rođendana UNIDU radija. U utorak, u 20 sati, u Klubu mladih Orlando održat će se natjecanje ekipa u kvizu znanja iz raznih područja, nakon čega će glazbu puštati gostujući studenti i domaćini. Bend ROLO će u srijedu, u 22 sata, održati koncert u Klubu mladih Orlando, nakon čega će se nastaviti proslava rođendana UNIDU radija – sedam godina na frekvenciji 97,5 MHz.

Ovo je već treći put da je Sveučilište u Dubrovniku domaćin seminara HEAR ME, koji se održava svakih šest mjeseci u gradovima u Hrvatskoj i u drugim susjednim državama. Prvi se seminar održao u Splitu u studenome 2009., kada je započela i suradnja u mreži studentskih radija.

Zahvaljujemo Studentskom centru Dubrovnik, Studentskom Zboru Sveučilišta u Dubrovniku, Gradu Dubrovniku i Klubu Orlando, koji su pomogli u organizaciji seminara.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *