Pirandello u Kazalištu: Tragedija jednog lika, ispred i iza zastora

1066

Četvrti premijerni naslov ove sezone u Kazalištu Marina Držića, bit će odigran u subotu 24. veljače 2018. u 20 sati, a radi se o drami Luigija Pirandella pod nazivom “Odjenuti gole”. Povodom nove premijere održana je konferencija za medije u teatru Bursa.

– Ova je novela tragedija jednog lika, uključuje sve Pirandellove postupke koje inače koristi. Prva rečenica te novele je ‘stara mi je navika svake nedjelje popodne primati i saslušavati likove svojih budućih novela’, koja nam već govori i rastvara jedna prostor igre i ludens, te meta teatralnosti, što je ispred zastora, a što iza, kad je netko lik, a kad osoba – rekla je redateljica Marina Pejnović koja po prvi put surađuje s dubrovačkim glumcima. 

Tema same drame pokušaj je samoubojstva jedne žene za koje svi imaju potrebu saznati što se zapravo dogodilo. 

– Ona je optužila zaručnika da ju je napustio i cijela situacija se razvija dok je opet ne dovedu do samoga ruba. Ta njihova abnormalna potreba za istinom iz vlastite egocentričnosti je dio same radnje – izjavila je redateljica dodavši kako je bilo odlično raditi raditi u KMD-a, te da je to ‘jedno rijetko lijepo iskustvo’. 

Za scenografiju zaslužni su Liberta Mišan i Pietro Boban, kostimografkinja predstave je Irena Sušac, skladateljica Paola Dražić-Zekić, a oblikovatelj svjetla je Elvis Butković.
Igraju: Nika Lasić, Bernard Tomić, Hrvoje Sebastijan, Zdeslav Čotić, Edi Jertec, Mirej Stanić i Nina Hladilo.

Premijera je 24. veljače u 20 sati, reprizna izvedba je 25. veljače u iste ure.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *