PISCI I PJESNICI NA IGRAMA: Everest Draga Glamuzine u Sponzi

448

U sklopu popratnog festivalskog programa Pisci i pjesnici na Igrama prema konceptu Mani Gotovac, publici se sinoć, 5. kolovoza, predstavio književnik Drago Glamuzina svojom zbirkom pjesama Everest. U scenskom čitanju uz samog autora koji je ujedno i interpretirao vlastite stihove, sudjelovali su glumci Anja Đurinović i Ranko Zidarić, oživjevši Glamuzinine pjesme u atriju palače Sponza. 

Drago Glamuzina rođen je u Vrgorcu 1967. godine, a komparativnu književnost i filozofiju diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je knjigu pjesama Mesari (Naklada MD, 2001.), roman Tri (Profil, Zagreb, 2008.), knjigu pjesama Je li to sve (VBZ, Zagreb, 2009.) te knjigu pjesama s fotografijama Stanka Abadžića Sami u toj šumi (Bibliofil, Zagreb, 2011.). Dobitnik je nagrada: Vladimir Nazor, Kvirinove nagrade, nagrade tportala te nagrade na Sajmu knjiga u Frankfurtu. Njegova djela prevedena su na njemački, slovenski i makedonski. 

Pisci i pjesnici na Igrama projekt je nastao prema konceptu Mani Gotovac te je već pet godina sastavni dio programa Igara. Svih tih pet festivalskih ljeta velika inozemna književna imena poput Alessandra Baricca i Pascala Brucknera te veliki domaći pisci poput Iva Brešana, Zorana Ferića, Mate Matišića i brojnih drugih pohode grad. U nastavku ovog programa do kraja ljeta, festivalsku publiku još očekuje večer posvećena Eleni Ferrante i njenom svjetskom hitu Genijalna prijateljica 16. kolovoza u Sponzi na kojoj će sudjelovati Zdravko Zima, urednica hrvatskog izdanja ovog bestsellera Adriana Piteša te gosti iznenađenja, a na koju je, također, slobodan ulaz.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *