Pola stoljeća prijateljstva: Izaslanstvo Grada Dubrovnika u službenoj posjeti Ravenni

119

Izaslanstvo Grada Dubrovnika predvođeno zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić i predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom boravilo je u provinciji Ravenna gdje se svečano obilježilo 50 godina bratimljenja dvaju gradova.
 

Veliki jubilej obilježen je prigodnim dvodnevnim programom, a posebnost cjelokupne proslave bila je ceremonija prijema kojoj su nazočili svi aktualni i dugogodišnji suradnici koji već 50 godina njeguju i razvijaju prijateljstvo između Dubrovnika i Ravenne.

Tako su svečanom prijemu osim delegacije Grada Dubrovnika i aktualnog predsjednika i gradonačelnika provincije Ravenna Michela De Pascale nazočili i bivši predsjednici i gradonačelnici provincije Ravenna kao i predsjednik Decimo Triossi koji je tijekom uzvratnog posjeta 1969. godine potpisao Povelju o bratimljenju.

Tijekom svečanog prijema razgovaralo se o daljnjem jačanju prijateljstva, ali i promicanju uzajamne suradnje na društvenoj, kulturnoj i gospodarskoj razini te je iskazana želja za obnovom prijateljstva iduće godine u Dubrovniku.

Kako bi cjelokupna proslava ovog velikog jubileja prošla u slavljeničkom ozračju, Grad Dubrovnik u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika poklonio je stanovnicima Ravenne dva nastupa Folklornog ansambla Linđo, a organizirana je i prigodna gastro i turistička promocija Dubrovnika.

Uz činjenicu da je povelja o bratimljenju potpisana prije pola stoljeća važno je istaknuti kako suradnja Dubrovnika i Ravenne traje od 12. stoljeća kada je potpisan trgovačko-politički ugovor koji je tadašnji Dubrovnik potpisao s Ravennom što se može smatrati poveljom o prijateljstvu.

Svečanosti obilježavanja 50.obljetnice bratimljenja u Ravenni nazočili su i privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje i privremeni pročelnik Upravnog dojela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić sa suradnicima. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *