POLITIČKA PREPUCAVANJA OKO STRATEŠKOG PROJEKTA: Evo što je premijer Plenković odgovorio susjedima

360

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izjavio je danas u Jelsi na Hvaru kako se projekt izgradnje Pelješkog mosta nastavlja, istaknuvši da je to strateški projekt za Republiku Hrvatsku i najveći pojedinačni projekt koji se financira sredstvima EU, a trebao bi biti realiziran do 2020. ili 2021. godine, piše Večernji list.

– Što se tiče Pelješkog mosta, mislim da je tu Vlada Republike Hrvatske bila sasvim jasna i to sam rekao prije nekoliko dana. Ne samo da se nastavlja projekt izgradnje Pelješkog mosta nego smo dobili osiguranih 357 milijuna eura –  rekao je novinarima premijer Plenković u Jelsi, vezano za izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je u nedjeljnom intervjuu sarajevskom portalu Faktor.ba rekao kako drži da Hrvatska ne smije graditi Pelješki most prije nego što se definira pomorska granica između dvije države i BiH osigura pravo nesmetanog pristupa otvorenome moru.

Predsjednik hrvatske Vlade ponovio je kako se zauzima za dijalog sa svim susjedima, dakle i s BiH, te da se u tom smislu u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta razgovaralo na zajedničkoj sjednici Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH u Sarajevu početkom srpnja.  

– Ako bilo što treba objasniti, sve ćemo objasniti našim susjedima. Međutim, tehničke karakteristike mosta su takve da one omogućavaju neškodljiv prolaz svim vrstama plovila koja bi mogla ići prema moru – naglasio je premijer Plenković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *