POSLJEDNJE UPOZORENJE POVREMENIH PRIJEVOZNIKA

242

Udruga Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika upozoravaju da će zbog nerazumijevanja Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture doći do propasti mnogobrojnih tvrtki te zatvaranja 20.000 radnih mjesta. Kako bi ukazali na skorašnji kraj, predstavnici sektora povremenog prijevoza putnika spontano će se okupiti u ponedjeljak, 19. listopada na naplatnoj postaji u Dugopolju u 10 sati.  

Predstavnici Inicijative povremenog prijevoza putnika će plaćanjem cestarine u lipama obilježiti propast cijelog sektora te gubitak radnih mjesta koji će uskoro uslijediti. Poduzetnici iz ovog sektora prikupili su posljednje novce kako bi pokazali u koliko se teškoj situaciji doista nalaze. Onemogućen im je pristup sredstvima HBOR-a i HAMAG-a, kao i obećana bespovratna sredstva iz Europske komisije. Na ovaj način, ugasit će se cijela grana gospodarstva.  

„Smatram tragičnim da se punih šest mjeseci nije poduzelo apsolutno ništa kako bi tvrtke iz sektora povremenog prijevoza preživjele ovu krizu. Prepušteni smo sami sebi bez obzira na apele i konkretna rješenja koja smo ponudili. Dosta je bezvrijednih obećanja! Vrijeme je za konkretne poteze i dodjelu toliko spominjanih bespovratnih sredstava koje je osigurala Europska komisija. Moram istaknuti da ministri i predsjednik Vlade konstantno spominju bespovratna sredstva u medijima, a sektori koji su ugroženi nisu dobili ništa od toga.“  – rekao je Marko Slišković, koordinator Pododbora za prijevoz udruge Glas poduzetnika. 

Podsjećamo, sektor povremenog prijevoza putnika duže od šest mjeseci pokušava ostvariti dijalog s resornim ministarstvom te Vladom Republike Hrvatske. Međutim, njihovi dopisi te molbe za sastancima i suradnjom ostali su bez odgovora. Predsjednik Vlade Andrej Plenković i resorni ministar Oleg Butković ponovno nisu ponudili odgovore i rješenja nakon slanja otvorenog pisma udruge Glas poduzetnika i Inicijative povremenog prijevoza putnika. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *