Prva domaća pobjeda kadeta Dubrovnika

563

Kadeti Košarkaškog kluba Dubrovnik konačno su prekinuli seriju poraza i protiv riječkog FSV-a došli do prve domaće pobjede i drugog uspjeha u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Nakon startne pobjede protiv Dubrave u Zagrebu, uslijedilo je pet uzastopnih poraza, ali pokazali su u subotu navečer mladi dubrovački košarkaši karakter i kvalitetu i preokrenuli rezultat u posljednjoj četvrtini.

Imali su gosti iz Rijeke devet minuta prije kraja +12 (72:60), a u 35. minuti još tri poena prednosti (78:75). Krenula je tada odlučujuća serija domaćina 9-0 za 84:78 u 39. minuti koju je predvodio još uvijek mlađi kadet – Jakov Vujičić. Odličan je bio i Niko Stasjuk s 30 poena.

Lijepo je nakon utakmice pogledati semafor. Pobjeda je još slađa kada se zna da nismo mogli računati na dva igrača iz startne petorke, Ajdukovića i Tolja. I zato bravo mladićima za požrtvovnost i vjeru u svoje mogućnosti. Lako se moglo pasti nakon dvocifrene prednosti gostiju, ali naši kadeti su pokazali karakter i zasluženo slavili. Naravno da sam sretan, a koliko je njima značila ova pobjeda, pokazali su na kraju, rekao je trener Maro Lučić.

KK Dubrovnik igrao je u sastavu Vujičić 16, Stasjuk 30, Petrović 22, Kapović, Džanković, Frka 3, Šiško, Vuletić, Lambeta, Koprivica 16, Kriste 6.

dbksport.com
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *