SLUČAJ SRĐ! Zelena akcija najavljuje tužbu i protiv nove lokacijske dozvole, smatraju je nezakonitom!

453

Prošli tjedan u Zagrebu je izdana nova lokacijska dozvola za projekt apartmanizacije Srđa. U veljači 2016. po tužbi Zelene akcije i inicijative Srđ je naš, poništena je ranija nezakonita lokacijska dozvola za isti projekt. Unatoč poništenju ranije dozvole izdana je identična dozvola za isti projekt – stoji u priopćenju Zelene akcije kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

Prvo je 2014. Visoki upravni sud ukinuo nezakonitu Odluku o povećanju obuhvatu zahvata na Srđu sa 100 na 310 hektara. Nakon toga je 2016. Upravni sud poništio Rješenje o prihvatljivosti za okoliš, a nedugo potom 2017. i na njemu utemeljenu lokacijsku dozvolu. Unatoč tim pravomoćnim presudama, par tjedana nakon pokretanja arbitraže u Washingtonu gdje navodni investitor tuži državu za pola milijarde eura, izdane su nove dozvole za projekt jednakog obuhvata. Po tome je Srđ postao jedan od najgorih primjera gaženja pravne države u Hrvatskoj.

U odnosu na Srđ ništa novo – pogodovanje se nastavlja od Sanaderove Vlade, preko Milanovićeve, Oreškovićeve pa do Plenkovićeve. Jedino što se promijenilo jest odnos prema građanima koji upozoravaju na problem. Naime, od pokušaja diskreditacije medijskim putem prešlo se na tužbe kojima nam Razvoj golf d.o.o. nastoji onemogućiti djelovanje i ušutkati bilo kakvu kritiku ovog štetnog projekta.

Unatoč dvjema tužbama, jednoj kojom se traži da nas se novčano kazni te drugom kojom se traži da nam se zabrane svi javni nastupi u vezi s ovim projektom, koje je Razvoj golf d.o.o. pokrenuo protiv Zelene akcije, mi nećemo odustati od argumetirane kritike ovog projekta te najavljujemo tužbu i protiv nove lokacijske dozvole za koju smatramo da je nezakonita.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *