SOLIDARNOST NA DJELU: Pomozimo ljudima u potrebi diljem Hrvatske

198

U četvrtak 12. listopada 2017. godine diljem Hrvatske bit će provedena 45. sabirna akcija „Solidarnost na djelu“, ove godine pod sloganom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji!“. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a namijenjena je ljudima u potrebi diljem Hrvatske.

U akciji će se prikupljati odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra.  Za donirani novac građanima će biti uručen novčani bon. Bon će imati oznaku vrijednosti od pet kuna, pripadajući broj te žig Crvenog križa.

Odjeća, obuća i hrana prikupljat će se na adresi Dubrovačkog Crvenog križa (na Kantafigu) Obala Ivana Pavla II 61 u četvrtak, 12. listopada, od 9 do 18 sati.

Volonteri Dubrovačkog  Crvenog križ bit će ispred trgovina Konzuma, Pema i Tommy-ja, od 12. do 14. listopada i prikupljat će novčana sredstva. Ispred trgovina će se nalaziti i košare gdje će naši sugrađani moći donirati hranu i higijenske potrepštine.

Kako bi mlade ljude potakli na razvijanje osjećaja solidarnosti u akciju su se uključile osnovne i srednje škole s područja djelovanja Dubrovačkog Crvenog križa, gdje učenici prikupljaju novčana sredstva.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti doniranja Hrvatski Crveni križ snimio je televizijski i radijski spot za potrebe 45. akcije Solidarnost na djelu. U spotu se pojavljuje Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, koji je zaštitno lice ovogodišnje kampanje za Solidarnost na djelu.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *