STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Od četvrtka zahladnjenje i bura!

468

Polako slabi greben visokog tlaka zraka nad našim područjem, a na vrijeme kod nas utjecat će topla fronta i donijeti nam puno kiše. U utorak ujutro će veći dio zemlje imati pretežno suho, na istoku i jugu zemlje i pretežno sunčano vrijeme osim jutarnje magle i sumaglice.

U središnjim krajevima bit će niskih oblaka i sumaglice, a ostat će i razmjerno toplo. Na sjevernom Jadranu već tijekom noći, a onda i utorak prijepodne kiša i grmljavinski pljuskovi i to praćeni jakim i olujnim jugom.
Poslijepodne će kiša i oblaci zahvatiti najprije sa zapada i većinu središnje Hrvatske, ali utorak još ostaje toplo uz najvišu temperaturu oko 11 stupnjeva.

Istočni dio zemlje u utorak će još biti većinom suh, malo kiše padat će samo u zapadnoj Slavoniji, a puhat će većinom slab jugoistočni vjetar. Najviša temperatura između 11 i 15 stupnjeva.

Kišovit, tmuran i nestabilan dan imat će sjeverni Jadran uz puno kiše, a u Gorskom kotaru i Lici kiša će također lokalno biti jaka i obilna. Uz sve to puhat će jako do olujno jugo i bit će i dalje toplo – oko 15 na Jadranu i oko 10 u gorskim krajevima.

Prema južnom dijelu Jadrana oblaci i kiša tek će se proširiti u drugom dijelu dana. U sjevernom Dalmaciji mogući su povremeno i jaki grmljavinski pljuskovi, a puhat će jako do olujno jugo, prema večeri u slabljenju.
Od utorka pa sve do kraja tjedna čeka nas kišovito i oblačno, od četvrtka i malo hladnije vrijeme s kojim će kiša postupno prijeći u sunsnježicu, a u gorju u snijeg. Prestat će konačno i ova južina, a zapuhat će umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

Na Jadranu u srijedu još na jugu može biti jakih i obilnih grmljavinskih pljuskova, a puhat će još uvijek jako jugo. Od četvrtka smirivanje vremena u smislu kiše, ali nove probleme donijet će jaka i olujna bura, javlja Dnevnik.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *