Turističko vijeće: mjere i aktivnosti koje se provode moraju osigurati suživot turizma i svakodnevnog života

269

Redovita 26. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika održana je u utorak, 22. kolovoza, a u sklopu predloženog dnevnog reda raspravljalo se o financijskom izvješću za 2016. godinu i izvješću o aktivnostima za prvih šest mjeseci tekuće godine, ali i o organizaciji manifestacije Doček Nove godine 2018. na Stradunu.

Predsjednik Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković, na samom početku sjednice izrazio je zadovoljstvo turističkim rezultatima i rekordima koje ostvaruje Dubrovnik ističući kako sve aktivnosti i donošenje odluka u budućnosti moraju biti u skladu s onim što Dubrovnik zaslužuje.

Na održanoj sjednici, gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se i na održani sastanak s  ravnateljem Lučke uprave Dubrovnik Blažom Pezom i njegovim suradnicima ističući kako je potrebno  sustavno upravljati cruising turizmom kako bi se spriječile dalekosežne posljedice koje toliki priljev gostiju u povijesnu jezgru može imati na spomeničku i kulturnu baštinu Dubrovnika.

Gradonačelnik je istaknuo i kako je cilj ostvariti višu razinu kvalitete doživljaja svih posjetitelja, a samim tim i gostiju s brodova s kružnih putovanja. Istaknuto je i kako je u cijelom procesu upravljanja Gradom kao turističkim odredištem posebno važno provoditi mjere koje će omogućiti viši stupanj zadovoljstva i svih stanovnika Dubrovnika.

Turističko vijeće Turističke zajednice grada Dubrovnika jednoglasno je prihvatilo financijsko izvješće za 2016. godinu i izvješće o aktivnostima za prvih šest mjeseci tekuće godine.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *