U Centru za mlade održana radionica ‘Zašto se trebaš prijaviti u Savjet mladih’

87

Povodom objave natječaja za Savjet mladih Grada Dubrovnika, Informadur je organizirao radionicu o tome što radi Savjet mladih, koje su glavne zadaće, a koji izazovi. Radionica se održala u prostorijama Centra za mlade, a voditeljica izrade lokalnog programa za mlade Grada Dubrovnika Ivana Grkeš upoznala je prisutne sa zadaćama, propisima, ali i izazovima s kojim se susreću mladi u ostalim gradovima u kojima je Savjet već formiran. 

Savjet mladih Grada Dubrovnika će imati 11 članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a u Savjet se biraju mladi od petnaest do dvadeset devet godina s prebivalištem na području Grada Dubrovnika.U Savjet se biraju dva člana iz reda škol­ske populacije, tri člana iz reda studentske populacije i četiri člana iz reda mladih koji se profesionalno ili volonterski bave stručnim radom  iz  pojedinih  područja  djelokruga  rada Savjeta.

Kandidate za članove Savjeta predlažu udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi i drugi oblici organiziranja mladih koji su registrirani i djeluju na području Grada Dubrovnika. Kako bi sve to dobilo na važnosti, održana je i simulacija sjednice Savjeta mladih, gdje su polaznici radionice podijeljeni u 3 tima rješavali problem; Loše kulturne ponude Grada, Slabe prometne povezanosti prigradskih područja i nedovoljna umrezenost relevantnih dionika u radu s mladima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *