U New Yorku s čelnicima cruise kompanija: CLIA u projektu “Respect the City”

591

U sklopu služenog posjeta Sjedinjenima Američkim Državama, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima u New Yorku je održao sastanak s predstavnicima udruženja Cruise Lines.

Naime, gradonačelnik i suradnici u New Yorku su se sastali s predsjednikom Uprave CLIA-e te predsjednikom i izvršnim direktorom društva Carnival Corporation Arnoldom Donaldom, izvršnom direktoricom i predsjednicom CLIA-e Cindy D’Aoust te prvom potpredsjednicom ovog međunarodnog udruženja za strateško komuniciranje i istraživanje Megan King.  Sastanak u New Yorku nastavak je razgovora započetih u Hamburgu u rujnu 2017. godine te prošlomjesečnog radnog sastanka radne skupine u Dubrovniku.

Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio visokim predstavnicima CLIA-e na ozbiljnom pristupu i iskazanoj posvećenosti rješavanju problema s kojima se Dubrovnik kao destinacija susreće zbog velikog istovremenog priljeva gostiju s brodova na kružnim putovanjima. 

Prvi opipljivi rezultati partnerskog odnosa, drže obje strane, bit će vidljivi već ove sezone, a čelnici CLIA-e izrazili su spremnost aktivno se putem svog PR ureda uključiti u inovativni projekt Respect the City kojim Grad Dubrovnik poduzima skup mjera i aktivnosti s ciljem održivog i odgovornog upravljanja destinacijom, što je zaokret u upravljanju koji predstavnici brodarskih društava u potpunosti podržavaju.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *