U pripremi niz infrastrukturnih ulaganja HEP-a na gradskom području

285

Infrastrukturni projekti koje Hrvatska elektroprivreda provodi na području Grada Dubrovnika bili su tema današnjeg sastanka gradonačelnika Mata Frankovića s direktorom Elektrojuga Dubrovnik Zvonimirom Matagom. 

Direktor HEP-a ODS – Elektrojuga Dubrovnik upoznao je gradonačelnika s pojedinostima plana ulaganja u unapređenje distribucijske mreže Dubrovnika. Jedna od posljednjih investicija, vrijedna pola milijuna kuna jest ona u TS Sveta Klara. Postrojenje smješteno u ulici Za Rokom, trenutno je u probnoj fazi rada, a dugoročno će osigurati urednu opskrbu električnom energijom čitavog područja povijesne jezgre.

Prva sljedeća investicija bit će trafostanica na otoku Lopudu, a slijede i radovi na novim postrojenjima u Orašcu, na Svetom Jakovu i Gornjem Konalu.

Gradonačelnik Franković pozdravio je sva infrastrukturna ulaganja u distribucijsku mrežu na gradskom području koja će povećati stabilnost u napajanju električnom energijom s obzirom na povećane potrebe korisnika uslijed rasta privrednih aktivnosti.

Zbog koordinacije aktivnosti Elektrojuga i Vodovoda Dubrovnik na ovim projektima sastanku je nazočio i predsjednik Uprave ove gradske komunalne tvrtke Lukša Matušić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *