Započeli pregovori o novom kolektivnom ugovoru sa sindikatom JVP Dubrovački vatrogasci

298

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, privremena pročelnica UO za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo i pravna savjetnica Anita Korda održali su danas inicijalni sastanak s predstavnicima sindikata Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci.

Predstavnici sindikata Goran Komlenac, Antun Radin i Nikša Svetac upoznali su gradonačelnika i njegove suradnice s formalnim prijedlozima dubrovačkih vatrogasaca koji će se, nakon što stručne službe Grada Dubrovnika ispitaju sve pojedinosti i provedu proces usklađivanja s važećim pravnim okvirom,  ugraditi u novi kolektivni ugovor čime će se konačno stječi uvjeti za izjednačavanje primanja vatrogasaca s plaćama u upravnim tijelima Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Franković ponovio je kako je kvalitetan kolektivni ugovor s JVP Dubrovački vatrogasci nužan jer da primanja vatrogasaca trebaju korespondirati s iznimno opasnim poslom koji obavljaju.
Naveo je kako je cilj gradske uprave što prije provesti sve potrebne radnje, završiti proces pregovaranja i potpisati sporazum.

Nedostajuća sredstva, kazao je gradonačelnik Franković, planirat će se u rebalansu proračuna.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *