(VELIKA FOTOGALERIJA) Mmmm pogledajte što se sve fino nudilo na Dubrovačkoj trpezi!

282

Na Stradunu danas su Dubrovčani, ali i brojni turisti mogli omastiti brk najboljim jelima, slasticama i pićima što su nudili dubrovački hotelijeri i ugostitelji. Također na trpezi smo ove godine imali i goste s Krka, koji su predstavili svoje vino i delicije.

Osma po redu Trpeza, ove godine u  sklopu četvrtog Good Food Festivala. 

-Prekrasna jedna manifestacija humanitarnog karaktera. Ove godine je duža nego prošle godine, proteže se preko cijelog Straduna,te ima preko 100 izlagača. Od različite ponude možemo vidjeti i  prekrasnih vina, također imamo i goste s Krka koji predstavljaju svoje vino i delicije, pa do svih naših hotelijera i ugostitelja koji su donijeli i predstavili svoja jela – kazala je Romana Vlašić, direktorica turističke zajednice Dubrovnik. 

Osim dubrovačkih ugostitelja i hotelijera, na trpezi svake godine sudjeluje i jedna srednja škola. 

-Posebno bih se zahvalila i dugogodišnjoj suradnji s Turističkom i ugostiteljskom školom koja svake godine sudjeluje.Trpeza je ove godine namijenjena Udruzi ‘Poseban prijatelj’ za obuku pasa vodiča za slijepe. Drago nam je da smo na ovaj način mogli također pridonijeti jednoj humanitarnoj namjeni-zaključila je Vlašić. 

Na trpezi smo također sreli i gradonačelnika Frankovića te smo ga priupitali je li on što okusio od silnih slastica, jela i vina. 

-Jesam probao sam, Dubrovačka trpeza je po meni ono što dubrovački ugostitelji znaju i umiju prezentirali u svom Gradu. Prisutni su i ugostitelji i hotelijeri što nas čini posebno ponosnim – kazao je Franković, te se osvrnuo i na turističku sezonu:

-Nakon najuspješnije turističke sezone, sezone koja je zabilježila više od 15% povećanja do sada, možemo iskazati uistinu veliko zadovoljstvo i očekivati još bolje brojke, sezona još uvijek nije gotova. 

Fotografirajući razna jela, priupitali smo hotelijere i ugostitelje kako to izgleda kad trpeza krene, na što su neki samo nasmijali i odmahnuli rukom, dok su neki rekli da onda počinje ludilo, te da sva hrana nestane u jako kratkom roku. 

Svima što su sudjelovali na trpezi želimo dobar tek, pomogli ste humanitarnoj akciji te će sad još više pasa za slijepe biti obučeno. 

Za sve koji nisu mogli prisustvovati trpezi, razna jela i slastice možete pogledati u bogatoj fotogaleriji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *