Veliki apetit Mara Kristića – zašto bi bio službenik, kad može biti direktor!

739

Nakon što je promijenio nekoliko stranki, bio saborski zastupnik, natjecao se za gradonačelnika Dubrovnika, MOST-ovac Maro Kristić poželio je biti direktor Luke Dubrovnik, no Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa srušilo mu je snove. Ipak kako to obično ide s našim političarima koji se kao mačka uvijek dočekaju na noge, tako se i Kristić snašao. Nezaposlen nije, ali apetiti su puno veći.

– Obaveza svakog dužnosnika prije nego se uopće prijavi na bilo kakav natječaj je da od Povjerenstva za odlučivanje o sukob interesa zatraži mišljenje bi li ta njegova funkcija bila u sukobu interesa s onim što je obnašao. Ja sam konkretno obnašao dužnost zastupnika u Hrvatskom Saboru te sam dobio njihovo mišljenje da u trajanju od godinu dana, od dana prestanka obnašanja dužnosti ne mogu biti niti direktor niti član uprave bilo kakvog trgovačkog  društva bilo da je trgovačko društvo privatno ili je u vlasništvu jedinice lokalne ili regionalne samouprave – kazao je Maro Kristić dodavši kako do 11.svibnja sljedeće godine ne može biti direktor niti član uprave niti jednog trgovačkog društva. 

No, bez obzira što još osam mjeseci ne može obnašati dužnost direktora ili upravnog vijeća, Kristić nije ostao nezaposlen. 

-Trenutno sam u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u istom upravnom odjelu u kojem sam bio i prije Sabora. To je moje pravo na temelju sporazuma o povratku na posao nakon obnašanja dužnosti. Što se tiče budućnosti vidjet ćemo, ambiciozan sam, volio bih raditi gdje mogu dati najveći doprinos za Grad Dubrovnik – kazao je.

Do 11. svibnja Kristić može dobro razmisliti gdje bi volio raditi te najviše doprinijeti Gradu Dubrovniku. Obzirom kako je sam priznao svoju ambicioznost, bit će zanimljivo vidjeti hoće li do novog radnog mjesta promijeniti i stranku ili će pak ostati vjeran MOST-u NL.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *