VIJEĆNICI O GOLFU: Grmoja oštro napao župana – Recite svoj stav, ne krijte se iza Skupštine!

630

Na današnjoj drugoj radnoj sjednici Županijske skupštine Mostov vijećnik Nikola Grmoja (MOST), između ostalih, uputio je pitanje županu Nikoli Dobroslaviću koje se tiče njegova stava o projektu golfa na Srđu. O obuhvatu tog projekta pitanja su postavili i vijećnici Marko Mišo Mujan (MOST), kao i Marinko Pažin (HSP AS) kojeg je zanimao i o zahtjev tvrtke Razvoj Golf za arbitražu.

– Vi ste čovjek koji je već u trećem mandatu i mislim da trebate biti odgovorni i čvrsto reći kakav je vaš stav. Ne možete se kriti iza Skupštine. Imate većinu, vi ste taj koji usmjerava razvoj ove Županije i trebate reći kako vi vidite projekt i u kojem obuhvatu. I javnost i vijećnike zanima sve koji je vaš stav. Ne možete se kriti iza Skupštine – oštar je bio Nikola Grmoja (MOST).

Župan Dobroslavić odgovorio je kako pitanje oko golfa nije jednostavno i kako se mora  paziti da se to ne svede u politikantske okvire.

– Župan će nakon javne rasprave predložiti Županijskoj skupštini, no što će predložiti? Župan i županija moraju paziti da se ne povrijedi nijedan zakon, nijedno pravo ni građana ni investitora, što je ovdje vrlo složeno. Dan nam je vrući krumpir i mi ćemo se postaviti odgovorno, to nije tako jednostavno tko je za tko je protiv – rekao je Dobroslavić.

Marinko Pažin (HSP AS) uputio je pitanje koje se tiče zahtjeva tvrtke Razvoj golf za arbitražu zbog projekta golfa na Srđu, na što je župan odgovorio kako je i on ostao neugodno iznenađen tužbom.

– U ovoj Županiji sigurno nisu imali opstrukciju projekta. Znamo da su neki akti poništeni od strane suda. Pred Zakonom smo svi jednaki i svi moramo poštivati odluke sudova i to ne smatram preprekama za investiranje. Volio bih da se investitor usredotoči na svoj projekt. Ovaj potez mogu tumačiti jedino kao pritisak na državna tijela, regionalnu i lokalnu samoupravu i na sudstvo – rekao je Dobroslavić.

Vijećnik Marko Mišo Mujan (MOST) upitao je župana hoće li se vijećnici izjašnjavati o legalnom obuhvatu od 110 hektara ili o megalomanskom projektu na 310 hektara projekta na Srđu, te hoće li sudski i politički odgovarati oni koji su donosili takve odluke.

– Znate sve što je u Prostornom planu i da će odluka o izmjenama i dopunama županijskog Prostornog plana doći na odlučivanje na ovu Skupštinu. Mi smo uvijek svim temama pristupali odgovorno i donosili smo planove i izmjene planova, štitili smo okoliš i kulturnu baštinu. Moramo se držati svih propisa koji vrijede i za investitore. Visoki upravni sud nije se izjašnjavao o golfu na Srđu. Nije donio nikakvu odluku već ona glasi da se ukida odluka o donošenju izmjena i dopuna Prostornog plana – odgovorio je župan Dobroslavić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *