VOZIO PIJAN I UDARIO U BETONSKI STUP

478

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 762 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 513 osoba sankcionirali zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 39 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 25 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 9 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 55 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – ističu iz PU.

Najveća koncentracija alkohola od 1,79 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima 11. kolovoza, 48-godišnjaku koji je na Obali Ivana Pavla II izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski stup.

Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 12.300,00 kuna te mu je određena šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

To je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *