Završene radionice informacijske i informatičke pismenosti za osobe treće životne dobi

271

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u ogranku Lapad već sedam tjedana održavale su se besplatne radionice informacijske i informatičke pismenosti za osobe treće životne dobi (65+) koje je vodio informatičar Vlaho Bazdan.

Prva radionica održala se 8. rujna, a posljednja je održana 23. listopada. Tijekom mjesec i pol dana trajanja kroz radionice su prošlo 52 polaznika, svaki tjedan nova skupina od najviše osam ljudi.

Uvodno predavanje je držao umirovljeni informatičar Mato Brnjić, jedan od “svjedoka” informatičke revolucije 70-ih godina koji je radio na svim vrstama računala. Pa je tako bio i jedan od organizatora prve informatičke radionice u Lazaretima davne 1985. godine.

Osim osnova rada na računalu, polaznike se učilo i kako se služiti internetom; pretraživati podatke, čitati vijesti, kopirati tekstualne sadržaje, gledati videe i slično.

Ove radionice su za cilj imale društveno integrirati stariju populaciju i aktivno ih uključiti u kulturna i društvena zbivanja. Također, u ogranku Lapad u organizaciji Knjižnica, nastavljaju se radionice engleskoga jezika za osobe treće životne dobi podijeljene u dvije skupine, one napredne i početnike, koje već mjesec dana vodi dr.sc. Janko Andrijašević, profesor engleskoga i književnosti. Ove radionice će trajati do kraja prosinca..

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *