ZBOG RADA I ZALAGANJA: Ovo je 19 policijskih službenika DNŽ koji su dobili pohvalu od Pavličevića

429

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj načelnik Ivan Pavličević obratio se uvaženim gostima i djelatnicima te se u uvodnom dijelu govora prisjetio 43 poginula branitelja ove Policijske uprave koji su svoje živote položili na oltar Domovine. 

Posebno se zahvalio svakom policijskom službeniku i djeletniku Policijske uprave te rukovoditeljima bez čijeg truda i zalaganja nebismo bili jedna od najuspješnijih policijskih uprava koja je I ove turističke sezone ostvarila izniman stupanj sigurnosti kako naših sugrađana tako I brojnih turista koji nas posjećuju. Zahvalio se i cjelokupnoj lokalnoj zajednici i njenim institucijama s kojima godinama uspješno surađujemo. Naglasio je da će I u budućem radu ustrajati na uskoj suradnji s jedinicama lokalne samouprave, posebice Gradom Dubrovnikom, apoglavito na rješavanju problema prometa. Također je istaknuo kako će mu nit vodilja u budućem radu biti bilo javnosti I rješavanje problema  građana s krajnjim ciljem da se građani osjećaju sigurno. 

Svoje obraćanje prisutnima načelnik Pavličević završio je čestitkom Dana policije svim policijskim službenicima još jednom naglasivši kako je sigurnost građana naš najvažniji zadatak i obaveza.

 
Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević javno je pohvalio 19  policijskih službenika. Oni su: Ivan Rokinger i Bernardo Vukušić iz Službe kriminalističke policije, Častimir Perić, Gabrijel Jurković i Ivica Kunica iz Policijske postaje Ston, Marko Mohač i Tomislav Matović iz Policijske postaje Gruda, Stanko Kežić i Goran Oršulić iz Policijske postaje Metković, Jurica Galić i Danijel Pranić iz Postaje granične policije Metković, Dragan Glamuzina i Drago Tolja iz Policijske postaje Ploče, Ivo Andrić, Dario Starčević i Jurica Ivanković iz Postaje prometne policije Dubrovnik, Ivica Maleš i Ivica Miletić iz Postaje pomorske policije Dubrovnik i Manuela Špoljar iz Postaje aerodromske policije Čilipi. 

Obilježavanje Dana policije nastavilo se na Pilama  prezentacijom opreme koju policija koristi u svakodnevnom radu. Brojni zainteresirani građani i djeca imali su priliku vidjeti opremu za uzimanje otisaka prstiju, specijalističku opremu za detekciju i uklanjanje eksplozivnih naprava, zatim naprave i ubojita sredstva koja se pronalaze, a predstavljaju opasnost za građane, službeno vozilo za prijevoz uhićenih osoba, uređaje za mjerenje brzine, službeni motocikl, vozilo za presretanje i nadzor brzine. Posjetitelji su mogli dobiti korisne informacije o mjerama samozaštite, odnosno  korisne savjete kako zaštiti sebe i svoju imovinu. 

Obilježavanje Dana policije nastavlja se i na sam dan Sv. Mihovila, u petak, 29. rujna, kada će se u Sportskoj dvorani u Dubrovniku održati malonogometni turnir i natjecanje u stolnom tenisu između ekipa ove Policijske uprave. Istog dana, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu,  održat će se svečano misno slavlje s početkom u 10 sati.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *