Zračne snage MORH-a u akciji gašenja diljem cijele Dalmacije

399

Još dva Canadaira CL-415  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, jutros, u četvrtak, 20. srpnja 2017. dodatno su upućena na jug Hrvatske u mjesto Bani u Konavlima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u ovom trenutku požar gase četiri Canadaira.

Požar se sinoć iz područja Crne Gore proširio na hrvatski prostor te su zračne snage upućene kako bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje.Uz ovaj požar novi se razvio i u Otišiću kod Vrlike u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje upućen jedan Airtractor AT-802.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 107 požara (39 u Šibensko-kninskoj, 34 u Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj, šest u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 870 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 30 000 tona vode te je prevezeno 198  vatrogasca i vojnika i 12 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *