Don Stanko Lasić blagoslovio prostore Dubrovačko-neretvanske županije

541

Katedralni župnik don Stanko Lasić blagoslovio je u četvrtak sjedište Dubrovačko-neretvanske županije Palaču Ranjina te zaželio županu Dobroslaviću, njegovim zamjenicima te svim djelatnicima Županije uspješnu 2018. godinu.

“Blagoslov je iskaz vjerničke želje i zauzetosti za posvećenje čovjeka i njegova djelovanja. Iz božićne perspektive, čovjek bi trebao biti čovjek riječi, dijaloga sa svakom stvarnošću, čovjek Božića i potpune otvorenosti svojim korijenima koji se nalaze u nebu te potpune otvorenosti i solidarnosti prema svim ljudima. Ova nova godina trebala bi tako biti godina stvaranja, boljih uvjeta života na svim razinama. Stvaralaštvo cvjeta samo tamo gdje nema sukoba, gdje vlada poštivanje i dijalog. Hrvatskim građanima treba riječ ohrabrenja, treba se nadati u bolje i s tom nadom krenuti u novu i blagoslovljenu 2018.”, rekao je don Stanko Lasić te se zahvalio Županiji na nagradi za životno djelo koja mu je dodijeljena prošle godine.

”Povijest pamti samo dokumente. Za 50 godina nitko neće znati kako je don Stanko bio brz ili okretan ili ovakav i onakav, ali će se pamtiti dokumenti, zato nam treba biti drago za sva ta priznanja koja dobijemo”, rekao je katedralni župnik.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako kao vjernik zna da će blagoslov pomoći u obavljanju dnevnih dužnosti, a naglasio je kako vjeruje da će građani nastavljati prepoznavati uloženi napor isto kao što su ga prepoznali i nagradili na izborima 2017. godine.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *