DONESENA PRVA KAZNENA PRESUDA PROTIV ŽELJKE MARKIĆ

430

DONESENA PRVA KAZNENA PRESUDA PROTIV ŽELJKE MARKIĆ: ‘Osjećam se kao na Oscarima! Drugi put neka svoje riječi radije proguta’
‘Nadam se da će gđa Markić prije blaćenja i klevetanja ideoloških neistomišljenika sljedeći put dvaput promisliti i svoje riječi radije progutati.’

Čelnica udruge U ime obitelji, Željka Markić, proglašena je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu krivom za klevetu.

Presuda je donesena na osnovi tužbe koju je podigla književnica, filmska kritičarka i lezbijska aktivistkinja Mima Simić zbog intervjua koji je Markić dala u veljači 2016. za Jutarnji list:

“Dovoljno govori činjenica da je u ove tri godine 88 posto ukupnih sredstava, oko 1,3 milijuna eura, podijeljeno na 12 posto portala odnosno udruga. Naveli smo brojne primjere sukoba interesa, primjerice Mima Simić, LGBT aktivistica, tri je godine zaredom bila birana u Povjerenstvo te je to isto povjerenstvo dodjeljivalo sredstva portalu Vox Feminae kojemu je njezina partnerica bila stručna suradnica. I onda ne čudi što je gospođa Simić svirala gitaru i pjevala na Markovu trgu protiv ministra Hasanbegovića. Šteta što nije podigla glas i kao članica Povjerenstva tri godine zaredom ustala protiv nepravilnosti i privilegiranosti određenih udruga i medija”.

Presudom je, doznaju mediji, sutkinja Sandra Kantolić osudila Markić na novčanu kaznu od “60 dnevnih iznosa u visini dnevnog iznosa od sto kuna”. No, kako ranije nije kažnjavana, izrečena joj je uvjetna osuda na godinu dana.

dnevno.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *