Franković obišao potencijalnu lokaciju novog azila za životinje, rok za izgradnju – godina!

294

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je danas potencijalnu lokaciju na kojoj Grad Dubrovnik namjerava izgraditi vlastiti azil za napuštene životinje prema već  prethodno donesenoj odluka Gradskog vijeća.

Nekretnina, čija sveukupna površina doseže gotovo 32 tisućametara kvadratnih, prostire se izvan naseljenog područja. Budući da je smještena na izdvojenoj lokaciji u čijoj neposrednoj blizini nema stambenih objekata niti se u budućnosti planiraju, zaključeno je kako posve odgovara potrebama skloništa za životinje te da neće umanjiti kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Bez obzira na to, realizacija navedenog projekta na ovoj lokaciji ovisit će i o mišljenju mjesnog odbora na čijem se području nekretnina nalazi.

„Azil u vlasništvu i pod upravljanjem Grada Dubrovnika, koji po svim parametrima omogućuje kvalitetnu skrb o napuštenim životinjama, naša je, ne samo zakonska nego i civilizacijska obveza“, poručio je gradonačelnik Franković nakon obilaska lokacije ponovivši kako je cilj Grada Dubrovnika izgradnju azila provesti u roku od godine dana.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *