FRANKOVIĆ OBAVIJESTIO JAVNOST: Radovi na pročistaču za vodu neće biti gotovi do 2018.

385
Nakon sastanka s predstavnicima tvrtke Suez Environnement, izvođačem radova na izgradnji pročistača pitke vode na Ombli, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković obratio se javnosti i dao izjavu o trenutačnom stanju projekta, te  o daljnjem tijeku. 
 
-U ovom trenutku postoje značajni problemi s izvođenjem građevinskih radova na projektu pročistača, a ukupno je izvedeno samo 13 posto radova na cjelokupnom projektu koji je trebao biti gotov prije mjesec dana – kazao je Mato Franković, te dodao kako su problemi nastali s podizvođačem radova, tvrtkom Skladgradnja koji u ovom trenutku za taoce drži i Grad Dubrovnik, njegove građane te tvrtku Suez. 
 
Iako je tvrtka Suez ugovorni partner Vodovoda Dubrovnik, to jest, tvrtka koja se obvezala da će izgraditi pročistač u određenom roku te pobijedila na natječaju, tvrtka Skladgradnja ponuđena je kao podizvođač radova. No, tvrtka je ubrzo pala u financijske poteškoće, te je od siječnja više od 15 puta bila blokirana, a kako Franković kaže još uvijek je u blokadi. 
 
– Pokušali smo se dogovoriti s tvrtkom da izađe i napusti gradilište, jer taj scenarij u ovom trenutku odgovara svima najviše. U tom slučaju mogli bismo potpisati ugovor s drugim podizvođačem radova ili bi sam Suez preuzeo odgovornost za završetak pročistača. Kad bi to sve bilo tako onda bi radovi bili gotovi do kraja godine, točnije do 31.prosinca 2017 – rekao je Franković.  
 
– U slučaju da ove dvije tvrtke krenu u pravnu bitku pročistač neće biti gotov sljedećih 10 do 12 mjeseci, a jedine prave žrtve u svemu ovome su upravo građani Grada Dubrovnika kojima je davno obećan pročistač – zaključio je gradonačelnik.

 
 
 
 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *