NEZADOVOLJNI MJEŠTANI MOKOŠICE: Ulica uz skaline postala ulica bez skalina

797

Stanovnici Mokošice su nas kontaktirali nezadovoljni izvođenjem radova u ulici Uz skaline. Kako kažu, ulica u ovakvom lošem stanju je već četiri puna mjeseca.

-Evo ženi su bacili ostatke skala iz ulice pred vrata, ne može ni iz kuće izać, žale se ogorčeni mještani.

Nakon što smo na Facebook profilu našeg portala objavili video, koji možete vidjeti OVDJE, izvođači su kazali kako zbilja imaju dobru interakciju s mještanima i davaju sve od sebe. Tog dana su sredili ulicu i poslali nam fotografije. Kazali su kako će svi radovi biti gotovi za dvadesetak dana.

Povodom ove priče poslali smo upit Vodovodu Dubrovnik, a evo što su odgovorili:

Radovi u Ulici uz Skaline dio su obuhvata projekta Aglomeracije Dubrovnik. Riječ o uskoj i teško prohodnoj ulici u koju je bilo nemoguće pristupiti teškom mehanizacijom, dijelom i zbog opasnosti od oštećenja tamošnjih kuća, pa se tamo radovi zbog toga vrše manjim strojevima. To je, u kombinaciji s teškim uvjetima iskopa u čvrstoj stijeni, glavni razlog dužeg trajanja radova u toj ulici.
Ujedno je zbog radova bilo potrebno ukloniti postojeće skaline koji su trenutno odloženi sa strane, a po završetku radova će biti vraćeni u prvobitno stanje. Iz tog razloga prilikom njihovog uklanjanja svaki kamen je posebno obilježen, kako bi ga se moglo vratiti točno na mjesto gdje je i prije stajao.
Što se tiče cijevi koje su vidljive, riječ je o privremenom rješenju odvodnje fekalnih voda, jer je u toj ulici postojao sustav javne odvodnje izgrađen od tamošnjih stanovnika u prošlosti, a po završetku radova i ova ulica dobit će modernu mrežu javne odvodnje. Predviđeni završetak radova tamo je u sljedećih dvadesetak dana.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *