Olga Muratti o novoj funkciji na čelu HSU: Ovo je više osjećaj pripadanja, nego nekakva visoka politika

495

Na Izbornoj skupštini Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Dubrovnik koja se održala u ponedjeljak, za novu predsjednicu izabrana je Olga Muratti, a za potpredsjednike Luce Šalja i Miljenko Lučin. Novoizabrana predsjednica za Dubrovnik Insider kazala je malo više o konkretnim planovima, ali i dokad se namjerava baviti politikom.

Kao predsjednica Hrvatske stranke umirovljenika Dubrovnik, ali i kao članica predsjedništva Hrvatske stranke umirovljenika Muratti je istaknula kako će se puno brinuti o njihovom statusu, uključivanjem mladih i razvijanjem svijesti o potrebi ranijeg uključivanja i rada za dobrobit umirovljenika. 

– Ono što je loše za umirovljenike je da su oni razjedinjeni od stranke, sindikata, matice i podružnice. Umirovljenike treba ujediniti. Hrvatska stranka umirovljenika treba se kroz svoje redove povezati s mlađim ljudima jer ćemo svi jednog dana biti umirovljenici, a kad dođemo do te faze bit će kasno. Treba puno ranije početi raditi na donošenju određenih mjera i smjernica da bismo kasnije uživali plodove rada.

Osvrnula se na konkretan projekt u Gradu Dubrovniku.

– Ono čime ću se baviti u Gradu bit će izgradnja Doma umirovljenika, ali prije toga prvo čime ću se posvetiti je dnevni boravak za umirovljenike, jer dok nema dovoljan broj mjesta u domovima onda možemo umirovljenicima osigurati boravak na jednom organiziranom prostoru. To bi bilo nešto kao vrtić za djecu pri već postojećim domovima, dok ne dobijemo prostor i za to. U tijeku su pregovori s Domom za starije i nemoćne osobe Domus Christi. Umirovljenici bi tu boravili, tijekom jutra do popodneva, družili bi se, objedovali.

 O bivšem predsjedniku Ivu Jadrušiću koji je 12 godina bio na čelu dubrovačkog HSU-a, Muratti ima samo riječi hvale.

– Gospar Ivo je vrlo aktivan, vodi svoju podružnicu Maticu umirovljenika Gruž koja je najveća u Gradu, ima najbrojnije članstvo od svih podružnica. On je i dalje aktivan, politički se povukao, ali jako puno radi na okupljanju. Mi smo i dalje suradnici, ostali smo u kontaktu, a on me i predložio da budem na čelu HSU. Jako cijenim njegov rad i mi i dalje nastavljamo surađivati jer su nam isti zadaci – objašnjava Muratti.

Što se tiče bavljenja politikom, novoizabrana predsjednica dubrovačkog ogranka stranke umirovljenika kaže kako je mislila i sad da se neću baviti politikom, ali dodaje kako bi bilo šteta na pomoći još, ako to može. 

– Ovo je više osjećaj nekakvog pripadanja, nego visoka politika. Ja sam sad u mirovini i imam viška vremena i energije, da budem iskrena ne znam kako bih se snašla kad bi bila klasični umirovljenik – zaključuje Olga Muratti, predsjednica dubrovačkog HSU-a.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *