Ovo je pet najopasnijih stvari koje imate u kuhinji, a svakodnevno ih koristite

413

Postoje stvari koje svakodnevno koristimo u svojoj kuhinji koje nam se čine običnima, a nikada nismo razmišljali o tome koliko opasne mogu biti.

Bright Side je, prenosi N1, naveo neke od njih.

1. Plastične posude za hranu

Da bi plastika postala fleksibilna, neki proizvođači dodaju posebne kemikalije koje mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

2. Sudoper

Ako čestice hrane s vašeg posuđa ostanu neko vrijeme u vašem sudoperu, počinju stvarati plodno tlo za bakterije poput salmonele i mnogih drugih. Kuhinjski sudoper može biti stvarno prljavo mjesto.

3. Spužvice za pranje posuđa

Prosječna kuhinjska spužva vrlo brzo uzgaja bakterije. Ispiranjem spužve ne sprječava se razmnožavanje štetnih patogena. Da biste ubili bakterije, mokru spužvu možete staviti u mikrovalnu pećnicu ili je operite u perilici posuđa.

4. Daske za rezanje

Za rezanje mesa i povrća koristite različite daske. Sirovo meso može sadržavati bakterije koje uzrokuju ozbiljne bolesti. Osim toga, nikada nemojte koristiti oštećene daske za rezanje jer su pukotine savršeno mjesto za razmnožavanje bakterija.

5. Kuhinjske krpe

Kuhinjske krpe jedna su od najprljavijih stvari u kuhinji. Stalno ih koristimo i dodirujemo, nakon pranja ruku, ponekad i prije, a zatim i tijekom kuhanja. Tako bakterije mogu ući u hranu koju pripremate.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *