Ovogodišnji festanjuli su pomorac Nedjeljko Zelen i obrtnik Ivo Mazavac

105

Festanjuli Feste sv. Vlaha 2018. godine su pomorac Nedjeljko Zelen, kapetan duge plovidbe i obrtnik Ivo Mazavac.

Gospodin Nedjeljko Zelen je sin pok. Nikole i pok. Luce r. Riđivović, rođen je u Suđurdu na Šipanu 12. studenog 1967. godine. Sakramente kršćanske inicijacije primio je u župi svog rođenja. Osnovnu školu završio je na Šipanu, a Srednju pomorsku u Dubrovniku. Na Višoj pomorskoj školi u Dubrovniku stekao je diplomu inženjera pomorskog prometa. Godine 1995. polaže kapetanski ispit i stječe naslov kapetana duge plovidbe. Deset godina plovi na brodovima Atlantske plovidbe i to najviše na brodu ,,Sveti Vlaho”.

Nedjeljko je oženjen s Paulinom Kostopeć i vjenčan 24. kolovoza 1996. godine u crkvi Gospe od Milosrđa u Dubrovniku. lmaju dva sina: Nikija koji je student arhitekture u Zagrebu i Miha koji pohađa Biskupijsku klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića. Nedjeljko je odrastao i odgojen u kršćanskoj obitelji pa primljenu vjeru primjerom sa svojom suprugom prenosi djeci.Na Sveučilištu KENT u Londonu, Nedjeljko je studirao management poslovanja u pomorskom prometu i stečeno znanje nadograđivao u Monacu i Antwerpenu. Sada je zamjenik komercijalnog direktora u domicilnoj pomorskoj kompaniji Atlantska plovidba.

Gospodin Ivo Mazavac je sin pok. Pera i Luce r. Radelj, rođen je u Dubrovniku 24. rujna 1962. godine. Nastanjen je u Popovićima, župa Gruda. Sakramente kršćanske inicijacije primio je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva na Grudi. Osnovnu školu završio je na Grudi, a Srednju školu učenika u privredi u Dubrovniku s diplomom VK vodoinstalatera.lvo je oženjen s Anom Mandun i vjenčan 9. listopada 1988. godine u crkvi sv. IIara u Mlinima.  lmaju troje djece: Ivanu koja je učiteljica na Grudi, Mariju koja je učiteljica u Maslinici kod Zadra gdje živi sa svojom obitelji i Pera koji je student. Ivo je zaposlen u tehničkoj službi u hotelu Croatia u Cavtatu, poduzeća Jadranski luksuzni hoteli. Svi članovi obitelji prakticiraju svoju vjeru i praktičnim angažmanom daju dobar primjer drugima. Obitelj se brine za održavanje nedavno obnovljene crkve Gospe Pod Zalugom u Konavoskom polju.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *