Partizanov navijač u Vukovaru tukao dijete zbog hrvatske maske, ide u pritvor 30 dana

780

Vukovarski policajci kazneno su prijavili 30-godišnjeg navijača Partizana koji je u utorak ujutro napao dijete zbog zaštitne maske s hrvatskim obilježjima.

Kako se navodi, dovršili su istraživanje nad muškarcem zbog sumnje da je počinio Nasilničko ponašanje iz članka 323. a u svezi zločina iz mržnje iz članka. 87. stavka 21. Kaznenog zakona.

Istragom su utvrdili da je muškarac u utorak oko 7.30 sati u pekarnici u Ulici Vijenac kneza Branimira u Vukovaru fizički napao dječaka i lakše ga ozlijedio, a povod svemu su bila hrvatska obilježja na zaštitnoj maski koju je nosio na licu. Kako su jučer rekli iz policije dječaka je udario rukom u glavu i nogom u tijelo.

Osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a rješenjem suda određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Radi se o muškarcu koji je policiji dobro poznat od ranije.

Iz policije kažu da su obavijestili i Centar za socijalnu skrb o slučaju zbog pravne zaštite djeteta te dali obavijest roditeljima djeteta o pravima oko zaštite djeteta.

IZVOR: 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *