Prognoza za idući tjedan: Osjetno hladnije, kiša i olujno nevrijeme

170

Iznadprosječno toplo bit će još diljem kontinentalnog područja i u nedjelju, koja će proći uz južinu te prema kraju dana sve češću kišu.

Od ponedjeljka osjetno hladnije, do srijede i kišovitije i vjetrovitije, u gorju uz snijeg, koji će stvarati i deblji pokrivač. Pomiješan s kišom moguć je i u nekim nizinama središnje Hrvatske te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a i na otocima sjevernog Jadrana, gdje će pahulje početkom novoga tjedna vjerojatno donositi olujna, na udare i orkanska bura, koja će zamjenjivati nedjeljno jugo, na južnom Jadranu još i u ponedjeljak južni vjetar.

U nedjelju će kiša biti češća nego u subotu, ali još u malim količinama. U hladniji ponedjeljak i utorak posvuda kišovito, i uz izraženije pljuskove i munje, a ponegdje i olujno nevrijeme. Sredinom tjedna slijedi smirivanje vremenskih prilika koje od ponedjeljka do srijede zaslužuju mnogobrojna upozorenja i pripravnost svih mjerodavnih službi, a i ostalih, posebice zbog ponovno obilne kiše, olujnog i orkanskog vjetra, u gorju i snijega, javlja HRT.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *